miercuri, 16 septembrie 2009

Arome de toamna: Fructele!



Specialistii atrag atentia ca mastile, la fel ca si cremele, sunt destinate anumitor tipuri de ten si, de aceea, este bine sa tinem cont de nevoile pielii noastre atunci cand alegem un preparat. Astfel, starea tenului se amelioreaza în timp.





Rosii, pentru pielea rosie


O rosie bine coapta, curatata si taiata marunt o amesteci cu o lingura de zeama de lamaie si cu un pumn de tarate. Aplici amestecul in special pe frunte, pometi si barbie. Stai intinsa daca iti aluneca de pe fata. Daca e nevoie, mai adauga niste tarate ca sa faci masca mai groasa. Stai cu ea 10 minute si apoi curata tenul cu dischete de bumbac inmuiate in apa calda.

Masca de struguri pregateste tenul pentru toamna

Masca pe baza de struguri si miere
Este unul dintre cele mai indicate tratamente pentru pregatirea tenului în sezonul de toamna. Specialistii spun ca acest tip de masca este indicat atat pentru tenul gras, cat si pentru cel mixt. Acesta din urma este usor de recunoscut, dupa cantitatea de sebum aflata mai ales în zona T (frunte, nas si barbie), dar si dupa aspectul porilor dilatati, considerati de cosmeticieni un adevarat inestetism. Pentru pregatirea mastii este nevoie de o lingurita cu suc de struguri, o lingurita cu suc de lamaie, o lingurita de miere lichida sau putin încalzita. Toate ingredientele se pun într-un vas de plastic sau de ceramica si se amesteca bine cu o spatula de lemn. Crema obtinuta se aplica pe toata fata si se lasa sa actioneze un sfert de ora. Este foarte important însa, ca înainte de aplicarea mastii, tenul sa fie foarte bine curatat, pentru a se evita încarcarea porilor cu produsele de machiaj. Dupa 15 minute de la aplicare, masca se da jos, spalandu-ne tenul cu apa din abundenta. Masca, în afara faptului ca ne curata tenul, ajuta si la hidratarea fetei si la pregatirea pielii pentru trecerea la un nou anotimp.
Pentru persoanele cu tenul mixt, masca se aplica doar pe zonele-problema - frunte, nas, barbie. Desi multe persoane care au tenul gras se considera dezavantajate, din cauza faptului ca fata este lucioasa mai tot timpul, esteticienii apreciaza ca acest tip de ten îmbatraneste cel mai greu.
Masca din morcovi si miere este o masca hidratanta si nutritiva prin beneficiile morcovului bogat in vitamina A si C.Astfel se fierb 2/3 morcovi se paseaza si se amesteca cu 4 linguri de miere de albine, masca obtinuta se lasa sa actioneze pe fata cam 20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta.
Masca din castraveti, galbenus si drojdie are rol hidratant prin beneficiile castravetelui care contine 96 % apă, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, provitamina A, galbenusul are si el rol hidratant iar drojdia este benefica mai ales unui ten incarcat datorita vitaminelor din seria B,toate acestea castravetii, galbenusul si drojdia se amesteca obtinundu-se o pasta care se lasa sa actioneze circa 20 de minute, dupa care tenul se spala.
Merele fac adevarate minuni pentru ten
Merele noastre cele de toate zilele sunt si ele o sursa de vitamine pentru tenul tau. Curata douamere si amesteca-le cu o lingura de miere. Lasa amestecul sa actioneze 20 minute, dupa care spala fata. Aceasta masca de mere cu miere ajuta si pentru infrumusetarea unui ten imbatranit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu