joi, 1 aprilie 2010

Sa pasteti fericiti:)

....cu putina iarba, cu putin fan...:))) glumesc:P
Dragii mei, ca veni si 1 Aprilie,(cica e ziua pacalelilor! se mai poarta??)) si in curand credinciosii ortodoxi si nu numai vor sarbatori Invierea Domnului.
Fiind o sarbatoare a caintei, a umilintei si a chinului, chiar nu vad placere in a te imbata, chitai pe strazi si a infuleca cu 7 guri ca asa-i la noi!
Pe voi, dragii mei, va sfatuiesc sa alegeti cu grija ce si cat mancati, sa aveti grija de voi, sa acordati atentia cuvenita persoanelor dragi, (macar acu!), si sa fiti iubiti!
Aceasta sarbatoare, pentru mine e una mai speciala, in sensul ca n-o pot simiti la fel de joviala precum Craciunul; automat, Pastele, ma indeamna la meditare, la obedienta si cainta si e normal sa fie asa, mai ales ca au semnificatii diferite si trebuie tratate ca atare.
Va las sa va faceti cumparaturile, oualele, sarmalele, fripturile si prajiturile, (eu o sa fiu mai retinuta in merinde anul asta:)) si sa le savurati cu cine vreti voi: prieteni, rude , familie, dar esential e sa fie de suflet! Si fie ca Lumina Invierii sa va aduca liniste in casa si iubire!!!



Cand eram mica, se obisnuia ca in duminica Pastelui fiecare sa poarte ceva nou, de regula eu primeam pantofi de lac si costumas format din fustita si bluzita lucrat chiar de bunica mea. Dar inainte de toate ma spalam pe fata cu apa rozalie de oualele rosii puse de bunica intr-un castron cu apa si banut de argint pentru a fi rumenita in obraji ca oul, tare ca banul si belsug si mai apoi luai 2 -3 bucatele de pasti de la biserica pentru purificare si noroc.
Ziua respectiva o petreceam in familie, ca si Craciunul de altfel, cu bucate facute de bunica si de mama si era o atmosfera atat de calda si aparte ca inca mai duc dorul acelor vremuri...



                                                     Numai bine si un Paste Fericit!





Un comentariu:

  1. Hristos a inviat! Paste fericit! Sa-ti aduca iepurasul ce-ti doresti tu mai mult :). Multi pupici.

    RăspundețiȘtergere